Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Η συκοφαντία καταρρίφθηκε, είναι άθλιο ψέμα ότι κάποιοι προσκύνησαν ένα κάστανο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. 16/07/2017.

Είμαι ο ενορίτης του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου που υπογράφω ως: Kosmas-Agrinio.

Πριν λίγο επέστρεψα από την Θεία Λειτουργία και τον καθιερωμένο Κυριακάτικο εκκλησιασμό.
Όλοι οι πιστοί Αγρινιώτες και κυρίως η ενορία του Αγ. Δημητρίου έδωσαν ένα ηχηρό "χαστούκι" σε αυτούς τους ελάχιστους συκοφάντες, που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να ψάχνουν τρόπους για να χτυπήσουν την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό. 
Και αυτοί οι ευλογημένοι με ποιον πάνε να τα βάλουνε; 
Με το θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνικού λαού; 

Δηλαδή, τόσο πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη ημών των Ορθοδόξων, ώστε ουσιαστικά μας λένε ότι είμαστε κουτοί και δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε  τα στοιχειώδη και πως δεν γνωρίζουμε την πίστη μας. 

Η απάντηση ήταν ο κατάμεστος Ιερός Ναός του Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, σήμερα Κυριακή 16/07/2017, και όλοι οι πιστοί σαν ένα σώμα και μια ψυχή να στηρίζουμε τον αγαπημένο μας εφημέριο, που τόσο καλά γνωρίζουμε το ήθος και το έργο του στην ενορία μας και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο...

Η πρόσφατη συκοφαντία για το κάστανο που δήθεν κάποιοι προσκύνησαν καταρρίφθηκε σαν χάρτινος πύργος. 

Οι συκοφάντες ούτε καν βρίσκονταν στον χώρο όπου τελούνταν η Ιερά Αγρυπνία. 

Ποτέ κανείς δεν προσκύνησε το κάστανο, ούτε και κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας τέθηκε προς προσκύνηση.

Αυτό είναι ένα άθλιο ψέμα βγαλμένο από νοσηρούς εγκεφάλους και αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν όλοι όσοι ήταν παρόντες στην Ιερά Αγρυπνία. 
Την παροιμία: "Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" δεν την έχουν ακούσει;

Κανείς ποτέ δεν λάτρεψε, ούτε προσκύνησε τίποτε άλλο, εκτός από την τιμητική προσκύνηση προς την Ιερά Εικόνα του Αγίου Παϊσίου.

Ο λαός κατάλαβε τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω και δικαίωσε για μια ακόμη φορά την Εκκλησία και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου.
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι καθόλου έντιμο, ούτε είναι γνώρισμα των ανδρών  το να χτυπάτε κάτω από την ζώνη με τόσο άνανδρο και δόλιο τρόπο. 

Αν νομίζετε πως έχετε δίκιο γιατί δεν έρχεστε να μας το πείτε εντός του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου; Να έρθετε να μας ενημερώσετε για να μας ανοίξετε τα μάτια... ίσως εμείς να είμαστε τόσο αφελείς και εσείς τόσο εξυπνότεροι από εμάς ώστε να μας "κατηχήσετε" εκ' νέου στο τι θα πρέπει να πιστεύουμε και τι όχι.

Πότε θα καταλάβετε πως χτυπώντας την Εκκλησία είναι σαν να κλωτσάτε επάνω σε καρφιά; 
Τα πόδια σας θα ματώσετε και η Εκκλησία θα γίνει ακόμη πιο δυνατή. 

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, ο αιδ. πρωτ. π.Κωνσταντίνος Καντάνης, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον πόνο μας και στην δυστυχία μας σε αυτά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης και των αυτοκτονιών. 

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το γιγάντιο έργο των συσσιτίων, χωρίς απολύτως καμία βοήθεια και με μοναδικό συμπαραστάτη τον απλό πιστό λαό που συνεισφέρει από το υστέρημά του, εκεί όπου καθημερινά τρέφονται 350 οικογένειες  φτωχών συμπολιτών μας. 

Είναι ο άνθρωπος που για πέντε χρόνια σηκώνει στους ώμους του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, στο οποίο βρήκαν την λύση και το στήριγμα χιλιάδες παιδιά και οι άπορες οικογένειές τους. 

Παιδιά που δεν έγιναν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού μόνο και μόνο γιατί ο π.Κωνσταντίνος Καντάνης είπε το μεγάλο ΟΧΙ και δίχως να σκεφτεί την κούραση, τον πόνο και τον κίνδυνο, άνοιξε την αγκαλιά του και αγκάλιασε όλα αυτά τα παιδιά, που τώρα τον ευγνωμονούν από τα πανεπιστήμια και τις σχολές που έχουν περάσει, γιατί η Εκκλησία στάθηκε σαν πραγματική μάνα και έκανε αυτά που κάποιοι άλλοι ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν και δεν έπραξαν.

Και να ήταν μόνο αυτά; Όχι. Είναι πολλά περισσότερα που κανείς από εμάς δεν γνωρίζει, εκτός από αυτούς που είχαν την ευλογία να έχουν δίπλα τους τον π.Κωνσταντίνο Καντάνη και γνωρίζουν πολύ καλά πως αν στέκονται σήμερα στα πόδια τους αυτό το χρωστάνε σε αυτόν, γιατί υπήρξε ο Πνευματικός τους, ο Πατέρας τους, ο Αδελφός τους και ο Φίλος τους.

Γι' αυτούς τους λόγους και για άλλους πολλούς που δεν μπορώ να εκθέσω στο άρθρο αυτό, όλοι εσείς (οι ελάχιστοι) οι οποίοι αναφέρεστε στο πρόσωπο του π.Κωνσταντίνου Καντάνη και προσπαθείτε να βλάψετε το έργο της Εκκλησίας, θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζετε για ποιον μιλάτε και πριν μιλήσετε να βουτήξετε την γλώσσα σας στο μυαλό και μετά να πλύνετε το στόμα σας πολύ καλά.

Κάποτε θα πρέπει να καταλάβετε ότι με την τακτική της λασπολογίας που ακολουθείτε, εσείς οι λίγοι που ψάχνετε με το μικροσκόπιο για λάθη, το μόνο που καταφέρνετε είναι να δυναμώνετε την πίστη ημών των Ορθοδόξων και να βλάπτετε τον δικό σας χώρο των άθεων υλιστών.

Αγαπητέ μας  π.Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις προσφέρει με το πνευματικό και το φιλανθρωπικό σου έργο στο Αγρίνιο και στην ενορία μας. 
Για άλλη μια φορά οι πολέμιοι ηττήθηκαν και γελοιοποιήθηκαν στα μάτια όλων μας.  

Πάντα είχες και τώρα ακόμη περισσότερο θα μας έχεις όλους στο πλευρό σου και όσο με την χάρη του Θεού το έργο σου στο Αγρίνιο και στην ενορία μας θα αυξάνει, τόσο περισσότερο θα αποστομώνονται αυτοί οι λίγοι δυστυχείς και ασήμαντοι που τρέφονται από την μνησικακία τους.

Και όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός : "Πετροβολούν πάντα το δέντρο που είναι γεμάτο καρπούς".

Την ευχή σας.